måndag 4 juni 2012

Ett år!

Snart har vi bott i huset ett helt år!
På A:s födelesedag så ska vi ta fram skumpan och riktigt fira vårt fina hus ett år och A som fyller två år.
För ett år sedan hade vi slutbesiktning och gick runt i huset och tittade på allt som kunde vara fel alltmedan snickarna fortsatte sitt jobb med att spika upp lister och bära undan byggmaskiner och sen fick vi nycklarna och kunde äntligen få vara helt ensamma i huset. Vilken magiskt känsla!!

Att äntligen få sova i vårt sovrum med den fantastiska tapeten och kunna äta frukost på den soliga balkongen, det var underbart. Hela sommaren bodde vi praktiskt taget på balkongen och vid badsjön eftersom tomten var nästintill obrukbar. Hela tomten var som ett grustag full med byggskrot och dessutom stod det kvar byggnadsställningar.

Under hösten började det stora arbetet med att få till tomten. Vi anlitade ett företag som fick i uppgift att verkställa vår fina trädgårdsritning. Det blev jättefint! Hela våren har vi nu suttit med näsan i trädgårdsböcker och planerat vad vi ska ha för växter och vart, och för en månad sedan så kom det ett stort lass med växter.
Prioritering har nu legat på att få ner alla växter i jorden vilket visade sig inte vara så lätt. Marken är väldigt grusig och hård och vi har bitvis fått använda  kofot för att få upp större stenar. Men skam den som ger sig! På med lite mer jord och sen ska gräsmattan rullas ut. Det kommer att bli så fint!

Bilder på hela härligheten kommer inom kort!

Inga kommentarer: